Bronzare fotografica

De fie care data cand imi prezint lucrarea de master si spun ca totul in lume este fotosensibil sunt invariabil intrebat daca “Poti face fotografii pe piele?” Intrebarea este foarte buna, dar ma stanjeneste, pentru ca trebuie sa raspund “Da”!,  fara sa pot spune ca eu am incercat, sau ca am vazut pe cineva incercand explicit asta.

Nu este cea mai frumoasa imagine si nu este foarte clara, dar este o imagine in sistem raster imprimata pe piele, folosind o masca de transfer negativ-pozitiv. Asa ca pot spune fara indoiala ca poti sa transferi o imagine pe piele, si DA, pielea noastra este fotosensibila.

Prima data ai nevoie de o imagine pe care sa o rasterizezi. In cazul imaginii facute de mine sistemul este negativ, chiar daca fundalul este alb el este opac.
Puteam folosi folie transparenta de plastic tiparita, dar pielea tanspira si nu vroiam o pelicula de apa care sa creeze disconfort materialului fotosensibil.
Timpul de expunere a fost 2h (intervalul orar 1-3, luna iulie) expunere in soare direct.
Fotografie dupa 1 saptamana si fara a mai fi expusa la soare.

Sfaturile pentru cei care dorec sa lucreze cu acest mediu este sa aleaga o parte a corpului care sa fie mai plata, coastele de exemplu. Din imaginea mea se poate observa ca punctele lipite de piele sunt foarte bine conturate indiferent de marire asa ca una dintre prioritati este ca negativul sa fie lipit ferm de pielea subiectului, acest lucru limiteaza mobilitatea, in cazu meu subiectul nu putea sa se ridice de pe burta fara sa dezlipeasca negativul.. Mai exista obtiunea folosirii acestei masti perforate ca masca pentru aplicarea cremei pentru protectie solara sub forma de sprai.

Daca aveti linkuri cu lucruri asemantoare nu ezitati sa le trimiteti folosind rubrica “comment”.

Multumesc pentru ca ati citit acest articol despre melanina si fotografie, sper ca a fost cea ce cautati.

Advertisements

About this entry