Anamorfoza

Exista doua moduri în care puteți face anamorfoza. Primul necesita multe calcule și crearea unui unei forme plate prin măsurătoare: măsurarea din punctul de proiecție.

Nu cred ca sunt cititori care sa fie în special interesați de metode greoaie și complicate care necesita multi oameni și cunoștințe destul de vaste despre perspectiva. Asa ca o sa explic varianta a doua: cu proiectorul.


En: Anamorphosis De: Anamorphose Hu: Anamorfózis Abrev: anamordoza
Imagine deformată, care pare normală când este privită dintr-un anumit unghi.
Este de cele mai multe ori încadrată ca fiind iluzie optică.

Materiale necesare:
· Proiector/Tracer | · | vopsele care sa adere pe suprafata in cauza | · | imagine printata pentru tracer pe care sa o puteti desena va recomand forme simple, sau incercati imagini offset sau ascii | · | doi trei prieteni, sau unul bun dupa caz.

Efectul dat de o anamorfoza apare doar din punctul de proiectie. Daca punctul de proiectie este la inaltimea de 1.80 o persoana de 1.50 v-a intuii ce se intampla dar v-a vedea distorsionat, acelasi lucru si pentru cei care stau in stanga sau in dreapta punctului de proiectie. De acea anamorfoza a inceput sa fie foarte populara odata cu aparitia internetului, deoarece pe internet vezi imaginea fotografiata din punctul corect si pentru efect dintr-un unghi in care deformarea este mare. Nici o data nu e “aproape forma” , in plus efectul este cu atat mai spectatulos cu cat observatorul inchide 1 ochi, din nou fotografia are un avantaj.

Este important sa găsiți un perete care are multe unghiuri, o inclinație foarte evidenta sau o suprafață formata din mai multe forme ( stâlpii unei hale văzuți pe un perete).
Alegeți o imagine pe care o puteți redesena la dimensiuni mari in condițiile in care aceasta este foarte distorsionata. De aceasta, cei care desenează anamorfoze au tendința de a folosi forme simple.
Alegeti-va un punct de perspectiva, locul/inaltimea la care se afla privitorul. Dupa ce ati decis, amplasați proiectorul în locul și la înălțimea dorita.
Începețisa desenați, încercați sa nu desenați singuri pentru ca o sa lucrati mult. Pentru ceva simplu, timpul de execuție începe de la 4h si puteți ajunge ușor la 40-100h pentru forme mai complexe. Si nu uitati ca nu aveti voie sa mișcați proiectorul, ori ce atingere a acestuia, cat de mica v-a avea un efect major pentru ca proiecția nu se afla in imediata apropiere a proiectorului si apare si distorsiunea, mult mai sensibila la mișcări decât o imagine nedeformata. Asa ca sa va împărțiți timpul de asa natura incat sa nu fie nevoie sa mișcați proiectorul. Un sfat bun este sa desenați conturul si sa umpleți culoarea fără proiector, dar asta se poate doar dacă ati ales un astfel de desen.

Nu uitați sa desenați ceva prin care sa spuneti ceva inteligent, nu de alta dar o sa munciți mult si presupun ca munca in zadar nu e cel mai de succes lucru.


Daca v-a plăcut nu uitați sa dați un like ↓ sa subscrieți pentru mailuri și dacă credeți ca si prietenii vostrii apreciază acest articol sa dați un share.  Apreciez si commentari.

Advertisements

About this entry