Extractorul de film

Există două metode de a scoate capătul unui film de 35 mm după ce acesta a fost expus sau accidental rulat înăuntru.
1. Spargerea casetei.
Este cea mai populară opţiune dar distrugeți o caseta pe care ați putea să o refolosiți și să nu uităm ca tăieturile profunde şi bezna totală nu sunt tocmai alăturări ideale.
2. Folosirea pikerului/extractorului.
Este o opţiune mai puţin întâlnită pentru că necesită un extractor. Nu este un instrument scump, dar de ce să îţi cumperi o unealtă dacă poţi să îţi produci tăieturi adânci fără.
Acum câteva zile am decis să trec de la prima categorie, la a doua categorie făcând fabuloasa investiție de 40 lei. Unealta este simpla, dar necesita un pic de dexteritate si antrenament. Operațiile făcute pot fi executate la lumina, dar nu uitați ca următoarea operație (punerea filmului pe spira) trebuie făcută la întuneric.


1.introduceți capătul extractorului (retras) în fanta filmului.


2. Împingeți prima limba, A, ținând ferm cu mana stângă caseta și în cealaltă mana extractorul.


3.Învârtiți capătul de film invers acelor de ceasornic pana când auziți un clic. Daca nu ați auzit clicul puneți caseta la ureche și învârtiți ușor.


4. Împingeți cea de a doua limba, B, ținând ferm cu o mana caseta și cu cealaltă extractorul.


5. Scoateți extractorul. Capătul filmului trebuie sa fie afara.

Sau dacă vreți o versiune mai animata. ↓

Daca va simțiți prea open-source pentru a plati 40 de lei exista tot felul de extractoare făcute acasa din alte bucati de film.


Filmul taiat cu bucatele de adeziv.

Este la fel de simplu precum spune si numele, taiati patrate, triunghiuri, sau inimioare pe o bucata de film si lipiti banda adeziva in asa fel incat banda adeziva sa aiba partea lipicoasa expusa prin patratele triunghiurile sau inimioarele decupate.

Este cel mai eficient mod de a scoate capatul de film, eu il folosesc cand extractorul da gresi. Singurul dezavantaj este ca trebuie sa refaceti unealta pentru fiecare film, banda adeziva nu se mai lipeste bine dupa prima extragere dar este destul de buna incat sa nu poata fii dezlipita fara a rupe pelicula in care sunt facute ferestrele. Problema este ca pelicula este destul de rezistenta incat sa fie greu de taiat, astfel facand procesul anevoios.


Filmul cu perforatile facute tepi

Este de departe cel mai frumos instrument, dar este și cel mai neeficient. Nu am reușit sa îl folosesc decât o data și atunci cu multe efort. Nu cred ca trebuie sa va explic cum sa folosiți foarfeca.


Filmul umezit

Bagati in gura o bucata de film dupa care o introduceti in caseta, invartiti putin pana cand creste usor rezistenta dupa care trageti tare de ea. Rezistenta formata de pelicula de lichid v-a actiona asemanator unui adeziv.

Daca ati gasit util acest articol o sa gasiti ca fiind util si articolul, developarea alb negru, cum sa folosesc film, developare color, dev e6.Fotodex


Extractor /Piker
Dispozitiv cu doua limbi utilizat pentru a extrage capătul filmului din caseta.

Advertisements

About this entry