Biorezonanta magnetica [kirlyan]

[Context]


Ceea ce ochii vad, mintea crede.

Nu e nevoie de mult pentru a crede, multi vor sa creadă atât de mult încât nu au nevoie nici măcar de un argument; ei le găsesc pe toate în interior. Fie ca este vorba de divinitate, fie ca este vorba de McD, Cola, bio plant,Nikon, Plafar sau alte produse de uşor consum majoritatea argumentelor nu sunt valide nici măcar în sistemul de gândire a celui care îl emite, dar credinţa este o scurtătura intre întrebare şi răspunsul dorit care nu este Via. argumente, logica sau observaţie. Asa ca raspunsul este ceva confortant sau care nu pune la îndoiala sistemul de gândirea a persoanei care crede.

Ce are asta de a face cu fotografia de biorezonanta magnetika aka. Kirlyan? Fotografia de biorezonanta magnetica este “demonstraţia” ca aura exista şi toate celelalte credinţe bio-voodoo; nu ma interesează aura ca şi credinţă, ma interesează ce este acest tip de fotografie şi de ce este ea atât de promovata.


Fotografia Kirlyan

Este fotografia obţinută prin descărcarea unui curent electric de înaltă tensiune printr-un obiect sau direct în materialul fotosensibil.

Foarte interesant ca şi curiozitate pentru ca fotografiezi ca si cum obiectul este filamentul blitzului.

In mod obişnuit aş explica în detaliu cum se face o astfel de fotografie. Dar astăzi o sa primiţi 80%+20% din explicaţie pentru a nu descuraja persoanele care nu au exerienta în electronica. Nu de alta, dar ei se supun la riscuri mari neştiind ce fac.

 1. Primul lucru este o sursa de curent care poate produce o descarcare de intensitate mica si tensiune mare.
 2. Aveti nevoie de o placa metalica de descaracare, pe aceasta va trebui sa legati unul dintre electrozi folosind banda adeziva
 3. Pe placa de descarcare trebuie sa puneti o bucata de plastic transparent (folie de retroproiector) pentru a nu produce un scurt circuit.
 4. Puneti pe bucata de plastic obiectul dorit si legati-l la celelalt electrod.
 5. Plasati hartia fotosensibila peste si presati bine.

[aveti grija sa nu va raniti, am pus doua tutoriale care va explica exact ce au facut, dar va rog sa aveti grija. Daca nu aveti grija nu este vina mea.]


[Mihai Chitu]

o sa detaliez si eu odata ce e aia kirlian si cu ce se mananca (preferabil a se manca cu cea mai mica lingurita posibila, ca de nu, faci indigestie; si faci o indigestie nasoala rau)

Renuntza la ideea de “condensator” ca nu o sa mearga nici daca stai in papilele gustative de pe varful limbii (ma rog, nu chiar asa, s-ar putea si cu condensator, dar istoria e lunga, si nu am timpul/rabdarea/spatiul necesar(e), sa explic de ce se poate/nu se poate cu condensator); daca vrei ceva rezultate in zona kirlian, foloseste un taser (jucarie d-aia de autoaparare cu care curentezi lumea) in locul oricarui condensator/baterie/sursa HV ce o gasesti in diversele tutoriale de pe vasta intindere a internetului (nu stiu exact ce se povesteste in tutorialul de la link-ul postat de Radu, pt ca in acest moment nu am aruncat un ochi pe acolo) si garantat o sa obtii ceva rezultate; nu foarte spectaculoase la inceput dar o sa fie.

Disclaimer:

MARE MARE MAAAAARE GRIJA CAND TE JOCI CU INALTA TENSIUNE [HV(adicatelea high voltage)] !!!! (daca faci/vrei sa faci kirlian O SA LUCREZI cu inalta tensiune)
Poa` sa mushte rau de tot, chiar sa te dea cu zgaibaroacele in sus!!! Do it at your own risk! (nu mai scriu acu ce se face si ce nu, multe sunt la bun simtz, adica nu stai calare pe varza murata, cu talpile goale pe castravetzi la fel de muratzi, pe pamantul din beciu lu bunicu`, incerci sa interpui ceva izolatori intre corpul tau fizic si potentialul electric 0 (zero) al planetei)

P.S.:
Imi cer anticipat scuze pentru forma total neacademica in care a fost elaborat acest text (oricum, cred ca fondul compenseaza), care ar putea leza cititorii acestui post (unii dintre) dar nu imi puteam asuma riscul de a-l redacta intr-o forma foarte elevata, tehnica, deoarece implica folosirea unor dispozitiva care pot pune in pericol integritatea fizica si chiar viata celor care le folosesc.
Si dreaq stie cine pelea (pielea) mea mai citeste chestia asta si mai face vreun tutorial video (si sustine ca fotografia B/W a aparut pe film 135) si compune si debiteaza cine stie ce elucubratii despre tehnicile, tehnologiile si procedeele folosite in realizarea unei fotografii kirlian, si se apuca tot prostu sa incerce si mai ajunge vreunu intr-un looooooc cu verdeaaatzaaaaaaa… in lumea celor dreeeepti! …. si nu vreu sa am pe careva pe constiintza


Fotografiile aurei

Acest tip de fotografie porneşte de la ideea de Kirlyan, dar este o frumoasa înşelătorie pentru ca: ceea ce iţi este prezentat drept aura este rezultatul câmpului electric generat in interiorul aparatului foto intre materialul fotosensibil şi placa de descărcare. Acea aura nu a fost niciodata în jurul tău.

Cum funcţionează (înşelătoria) procedeul:

 1. In primul rand este vorba de fotografie Polaroid (instant) pentru ca exista o prejudecata prin care se crede ca hârtia polaroid este obiectiva ea neputând fi influenţată în postprocesare. “Când sa îţi modifice imaginea doar tu ai văzut “cu ochii tai” când s-a revelat imaginea.”
 2. Iti este făcut un portret plan mediu cu spatiu deasupra capului, este important sa fie spaţiu deasupra pentru ca sa vezi multitudinea de culori şi ca acestea sa nu fie foarte tare suprapuse cu personajul. Fundalul trebuie sa fie negru pentru ca negru înseamnă neexpus asa ca în aceasta zona câmpul magnetic folosit va expune mai puternic imaginea exact ca în cazul multiexpunerii. La cea de a doua expunere o sa se expună mai puternic fundalul negru.
 3. Iluzia unui aparat medical este foarte importanta. Trebuie sa îţi pui mâinile pe doua porturi care iţi măsoară conductivitatea electrica a pielii, sau sa o spunem mai simplu cat iţi sunt de transpirate mâinile.
 4. Iti este făcut portretul, este foarte importanta fata pentru ca astfel te poţi identifica, “Eu sunt acela aceea este fata mea, cămaşa mea e aura mea.” Dar ma grăbesc; ţi-a fost făcută fotografia şi tu eşti cu mâinile pe porturi; încă nu ţi-a fost developata imaginea ca sa o vezi.
 5. Hârtia polaroid este încă în aparat asa ca ea este expusa din nou dar de data asta nu la o imagine ci la un câmp de curent electro magnetic ca şi în cazul fotografiei kirlian, doar ca aici nu putem vorbi de curent ce trece prin obiectul fotografiat ci mai de graba de o amplificare a conductivităţii electrice  condusa de transpiraţia de pe mâini. Imaginea nu este expusa doar o data pentru ca aţi obţine doar “fulgere”, ea este expusa de nenumărate ori pentru a obţine acea ceata. Procesul este similar unei expuneri lungi.
 6. Iti spune ca este gata si voila doamna/domnul care ţi-a făcut fotografia iţi arata imaginea polaroid pentru ca tu sa observi cu OCHII TAI spectacolul developări cum de la nimic a apărut imaginea cu tine şi aura ta bine colorata şi bine expusa; aparatul este calibrat sa nu sub/supra expună imaginea deoarece clientul nu ar platii pentru o pata alba/neagra pe imagine. Dar pentru pete colorate ar plateste.

Daca acum îmi veţi spune ca trupul nostru are energie (electro magnetica) si ca noi nu stim sa o vedem si ea ne arata […] aveti partiala dreptate. Exista un aparat “foto” care face cam asa ceva doar ca el nu se afla in mainile samanului cu chakre, cristale si alte suveniruri a caror nume nu le voi tine minte. Se numeste RMN, folosind un magnet foarte puternic ordonezi (colimezi) electroni, obtinand astfel o imagine.

Uitandu-ma la cele doua imagini imi dau seama de ce prima capteaza imaginatia publicului pe cand cea de a doua nu; prima este colorata, te “imbraca” cu o aura, cu un suflet, cu ceea ce iti doresti sa auzi; pe cand un RMN este un proces radiologic fara culori,  si nu exista cineva care sa  iti spuna ca o sa accezi la o forta supreama fara iluzia colorata carea ii spunem marketing.

Cei care cred ca strica cu mintea lor corola de minununi a lumii, astfel facand viata monotona/ gri si fara de lucruri explorabile sunt de fapt cei care refuza sa vada ca lumea nu trebuie imbolnavita cu fabulatie pentru ca ea sa fie minunata, trebuie doar explorata. Lumea reala este atat de vasta si atat de diversa inca niciodata nu o sa reusim sa o intelegem pe deplin, exista sute de milioane de tipuri de fotogafie, nu este nevoie sa ne facem minciuni superficiale despre chakre, centre energetice, puteri supranaturale, divinitati si altele pentru ca lumea noastra sa fie minunata. Chiar dimpotriva noi o facem gri si anosta pentru ca nu conteaza…. altuneva este locul unde cautam minuni.


Daca va placut acest articol nu uitati sa [subscrieti], mai am un proiect numit Fotodex.ro care este un dictionar de fotografie. Va rog sa il vizitati poate găsiți ceva ce sa va placa. O sa termin articolul mulțumindui lui Mihai Chitu pentru ajutori, fotografie și comentariu.

[fotodex img]

Acesta este primul aricol din seria de 12 care constituie acest sezon, urmatorul o sa fie Kit camera, unde o sa vorbesc despre aparatele pe care le cumperi dezasamblate si pe care le montezi intr-o maniera asemantaore soldateilor de plastic.


INDEX

Cautand surse am dat peste siteul unor fanatici crestini care au facut un soft pentru studiul bibliei. Trecem de comicul situatiei creerii unui cod binar simplu pentru o mai buna intelegere a infinitatii de neinteles a creatorului.  Acesti oameni aveau un sitem atat de logic si atat de bine structurat incat m-am apucat sa verific inca o data fiecare lucru scris de mine mai sus;  momentul in care rezonezi cu o persoana care crede in sarpele vorbitor este momentul in care trebuie sa reverifici ceea ce ai scris. Dupa o verificare minutioasa am realizat ca ceea ce scrisesera ei era foarte bine documentat si cu toate astea diferente intre puterea tamaduitoare a rugaciunii si cele 6 chakra tamaduitoare este aproape inexistenta din punct de vedere factual.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian

http://www.instructables.com/id/How-to-Take-Kirlian-Photos/?ALLSTEPS

http://www.norwoodfunk.com/the_lab/htdocs/kirlian/kirlian.html

http://www.transformationaltools.com/aura_photos

http://aura.ph/

http://boingboing.net/2010/01/11/aura-you-experienced.html

Aura

http://www.referatele.com/referate/fizica/online3/Fotografia-Kirliana-Citirea-aurei-fotografice-Fotografia-Kirliana-si-fotografia-aurei-referatele-com.php

http://www.csicop.org/si/show/aura_photography_a_candid_shot/

http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Valul%20de%20terapie%20ezoterica%20-%20marea%20inselatorie.html

Advertisements

About this entry