Romania totul de vanzare (Trend)

Seria a pornit ca un subcapitol a seriei “omagiu adus” si a derivat intr-o serie in sine, iar proiectul a pornit de la afirmatia unui prieten ceva mai revoltat decat mine.

Fotografia este un mediu anacronic, pentru ca nu tine pasul cu timpurile. Peste 100 de ani lumea care o sa priveasca imaginile lumii de azi va crede  ca a existat o invazie de animalute dragalase ,berze in delta+peisaj si gagicute cu picioarele spintecate pe tot felul de suprafete.

In 2008, am avut placerea sa fiu obligat sa ma plimb o saptamana pe strazile Bucurestiului din cauza unor “erori de comunicare” dintre mine si o doamna care imi gazduia o serie de expozitii. Aceste lungi plimbari mi-au dezvaluit ca natura umana s-a transformat in natura capitalista, dorim sa consumam, sa vindem, sa ne vindem, toate la pretul corect si acompaniate de binele distorsionat prezentat in reclame ca o ispita fara consecinte … imediate … “primele 3 luni gratis”.

Pentru ca totul in societatea moderna se cumpara in rate, am considerat ca un calendar ,12 rate anuale / lunar, este cel mai adecvat mod de executie a seriei.

Advertisements

About this entry