Box (Compact)

Fara text pe imagine?

Fara, aparatul este atat de simplu incat este inutil sa “murdaresc” desenul.

Aparatul este o legenda, este primul aparat foto de consum care nu este adresat fotografiilor. Creaza sintagma de “point and shoot” din cauza simplitatii de care da dovada, avand literalmente 2 pasi pentru fotografiere.

1. Indreapta aparatul spre subiect si incadreaza imaginea prin una din cele 2 prisme de sticla montate pe cele 2 fatete ale aparatului. (POINT)

2. Declansaza si dupa ce ai declansat avanseaza filmul (SHOOT)

Focus nu exista pentru ca diafragma este f/16 si distanta focala aproximativ 100. Timpii de expunere sunt B si circa 1/25 chiar daca in practica timpul este intre 1/10~1/100.

Declansatorul este chestia rotunda de pe panoul lateral, si este prevazut cu un intrerupator pentru apasare acidentala. Deasupra acestora este selectarea timpului de expunere ( :)) ) , in stanga acestora tot pe panoul acela este filtru de Close up (focus sub 1m) si filtrul galben pentru portrete cu mai mult constrast. Si roata mare este pentru avansarea peliculei, pe spatele aparatului fiind o fereastra de vizitare ca sa vezi cat avansezi.

Filmul folosit in acest aparat este 127. Doar ca acest film nu se mai produce de zeci de ani si a fost inlocuit de filmul de 120 care incape cu putin ajutor din partea unui cutit. Taiati 5mm din buza de pe marginile mosorului (trebuie facut mai subtire) si o sa intre perfect.

Advertisements

About this entry